KETOTOP

Ketotop, sığırlarda ketozis (asetonemi) hastalığının dört farklı düzeyde önlenmesi amacıyla tasarlanmış 2 bolusun birleşimidir.

Ketozis

Ketozis, özellikle yüksek verimli ineklerde ve yeni doğum yapmış ineklerde görülen bir metabolik hastalıktır. Rasyonlarında yeterli enerji alamayan ineklerde kolaylıkla gelişir. Enerji eksikliğinin yanı sıra karaciğerin iyi çalışmaması da ketozis oluşumunda rol oynar. Ketotop ketozisi önler ve bu şekilde hayvancılığı Stressiz Hayvancılığa dönüştürmek istiyoruz.

4 seviyede önleme

  • KARACİĞER KORUMASI: rumende korunan maddeler karaciğere ulaşabilir. Karaciğeri detoksifiye eder, safra üretimini uyarır, yağların sindirimini artırır.
  • RUMEN UYARIMI: Rumen florasını iyileştirerek rumende daha iyi fermantasyon ve optimum enerji üretimi sağlar.
  • ARTTIRILMIŞ YEM ALIMI: Bitkisel özler ineğin iştahını artırır.
  • EKSTRA ENERJİ:Ketotop hızlı ve kolay ulaşılabilir enerji içerir.

KETOZİSİN ÖNLENMESİ

ÜRETİM KAYBI YOK

İKİNCİL HASTALIKLARA YAKALANMA RİSKİNİ DÜŞÜRÜR

HIZLI SALINIM VE 2 BOLUS 1 UYGULAMA TABANCASINDA

DAHA SAĞLIKLI İNEKLER

İLAÇ İHTİYACINI AZALTIR

GELİRİ ARTTIRIR

Ketotop deneyi

Büyük bir Çin süt çiftliğindeki 57 inek (benzer doğum oranı, yaş, fiziksel sağlık ve beslenmeye sahip) Ketotop grubu ve kontrol grubu olmak üzere iki gruba ayrıldı.Her iki gruptaki tüm ineklerin kanında (beta-hidroksi-bütirik asit) BHBA düzeyini belirlemek ve ineklerin subklinik ketozis, klinik ketozis veya ketozis olmadığını belirlemek amacıyla doğumdan sonraki dört hafta içerisinde dana kuyruğu kanı toplandı.Bu çiftliğin mükemmel yönetim uygulamalarının bir göstergesi olarak hiçbir ineğin klinik ketozis geliştirmemesidir. Ancak subklinik ketozis Ketotop grubunda yarıdan fazla azaldı.

Ne zaman kullanılmalıdır?

  • Ketotop özellikle vücut kondisyon skoru yüksek olan inekler (yağlı inekler) ve iştahı düşük olan inekler için önerilir.
  • Doğumdan 10 gün önce 2 bolus, doğumdan hemen sonra 2 bolus.

Ketozisi önlemek için ek önlemler

ENERJİ – Yüksek verimli ineğin vücut yağını kullanmasına gerek kalmayacak kadar enerji içeren toplam bir rasyon hazırlayın.

KABA YEM – Rasyonun yeterli miktarda ve iyi yapıda kaba yem içerdiğinden emin olun.

YEM – Ani yem sıkıntısı yaşanmasını önleyin.

YEM DEĞİŞİKLİKLERİ – Alınan yemin fermantasyonunda bozulmalara yol açacak ani yem değişikliklerinin yapılmamasına dikkat edilmelidir.

HAREKETLİLİK – Hayvanların yeterince hareket ettiğine emin olun.

Bir yorum ekleyin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir